Dippikastike + E621 ???

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja miirikki
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

miirikki

Aktiivinen jäsen
19.05.2009
1 963
0
36
Helsinki
Siis mieli tekis dippailla kurkkua ja porkkanaa iltapalaksi, MUTTA kaikissa noissa taffelin ja estrellan valmiissa dippimauste-pusseissa on natriumglutamaattia :x Samoin jos maustaa kermaviilin grillausmausteella...

Kertokaas nyt oikein hyvä soosi-ohje ilman tota ko e-koodia!!!

Kiitos ja :flower:
 
purkki kermaviiliä, paprikajauhetta, silputtua persiljaa ja pikkusen mustapippuria! sekoita kaikki ja anna muhia jääkaapissa n 30min! namnam, sopii niin dippivihanneksille kuin sipseille!
 
Alkuperäinen kirjoittaja lottis:
purkki kermaviiliä, paprikajauhetta, silputtua persiljaa ja pikkusen mustapippuria! sekoita kaikki ja anna muhia jääkaapissa n 30min! namnam, sopii niin dippivihanneksille kuin sipseille!

Käyköhän tohon kuivattu persilja? En ole mitenkään suuri tuoreen persijan ystävä...
 
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
Kato mitä se sun lempparisisältää ja pistä itse samat mausteet. :) Ilman sitä natriumglutamaattia.

Tykkään siitä american-sekoituksesta, mutta siinä on tomaattijauhetta??? Kävi kyllä mielessä että mitä jos laittais vaikka 1tl tomaattipyreetä, mutta tuleeko pahaa ja väkevää?
 
Osa Kotigastronomi-dipeistä on natriumglutamaatittomia ja lopuistakin se on poistumassa. Ei tietenkään auta tähän hätään, mytta jatkoa ajatellen.

http://www.kotigastronomi.fi/fi/etusivu/
 
Alkuperäinen kirjoittaja ruttis:
Osa Kotigastronomi-dipeistä on natriumglutamaatittomia ja lopuistakin se on poistumassa. Ei tietenkään auta tähän hätään, mytta jatkoa ajatellen.

http://www.kotigastronomi.fi/fi/etusivu/

Ja ovat muuten paljon parempia ja riittoisampia! :p
 
Älkää nyt herrajunmala mitään kermaviiliä suuhunne laittako. Siinä on sitä eilen tuomittua asetaldehydiä. E-621 (natriumglutamaatti + asetaldehydi) on välitön syöpäkuolema jo ensi yönä edessä. Eikö pelota?
 
Alkuperäinen kirjoittaja miirikki:
Alkuperäinen kirjoittaja lottis:
purkki kermaviiliä, paprikajauhetta, silputtua persiljaa ja pikkusen mustapippuria! sekoita kaikki ja anna muhia jääkaapissa n 30min! namnam, sopii niin dippivihanneksille kuin sipseille!

Käyköhän tohon kuivattu persilja? En ole mitenkään suuri tuoreen persijan ystävä...

en oo kokeillu. tai sitte voit jättää sen poiskin, musta tossa se tärkein osa on toi paprikajauhe ja mustapippuri! mies aina laittaa myös ripauksen suolaa, kantsii eka maustaa vähäsen ja sitte lisäillä mistä tykkäät. myös tippa pari tabascoa on aika hyvää siinä seassa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja miirikki:
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
Kato mitä se sun lempparisisältää ja pistä itse samat mausteet. :) Ilman sitä natriumglutamaattia.

Tykkään siitä american-sekoituksesta, mutta siinä on tomaattijauhetta??? Kävi kyllä mielessä että mitä jos laittais vaikka 1tl tomaattipyreetä, mutta tuleeko pahaa ja väkevää?

voithan sä kokeilla. :D eka pikkasen ja sit lisäät. voisin kuvitella että ois kyllä ihan maukasta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja lottis:
Alkuperäinen kirjoittaja miirikki:
Alkuperäinen kirjoittaja hei:
Kato mitä se sun lempparisisältää ja pistä itse samat mausteet. :) Ilman sitä natriumglutamaattia.

Tykkään siitä american-sekoituksesta, mutta siinä on tomaattijauhetta??? Kävi kyllä mielessä että mitä jos laittais vaikka 1tl tomaattipyreetä, mutta tuleeko pahaa ja väkevää?

voithan sä kokeilla. :D eka pikkasen ja sit lisäät. voisin kuvitella että ois kyllä ihan maukasta.

Mä kans uskoisin, et toimii ihan hyvin. :)

 
Natriumglutamaattia on joissakin ruoka-aineissa luonnostaan, ja lisäaineena sitä on käytetty yli sata vuotta.[2]. Luontaisesti natriumglutamaattia esiintyy esimerkiksi maitovalmisteissa, lihassa, sienissä, tomaateissa sekä monissa runsasproteiinisissa elintarvikkeissa
 
herbamare on muuten tuhat kertaa parempaa kuin aromisuola, ilman tuota natriumglutamaattia.

ja tiesittekö muuten, että natriumglutamaatti on yhdistetty ylipainoisuuteen, sillä kun on ruokahalua lisäävä vaikutus ja lisäksi se aiheuttaa sen, että aivot eivät tunnista kylläisyyden tunnetta vaan vaativat lisää ruokaa..
 
Glutamaatti osallistuu mm. hermosolujen kasvuun, niiden erilaistumiseen, liikkeiden säätelyyn ja oppimiseen. Glutamaattia on luontaisesti mm. äidinmaidossa ja sen on todettu aiheuttavan riippuvuutta. Synteettinen E621 puolestaan on osasyy esimerkiksi hunajamarinoidun broilerin makuun.

miirikki ei voi sitten oikein syödä mitään

Missä muualla - marinoidun broilerin lisäksi - E621:tä käytetään? Sitä voi olla esimerkiksi säilyke- ja pikakeitoissa, maustetuissa nuudeleissa, mallas- ja hiivauutteessa, soijakastikkeessa, gelatiinissa ja karkeapintaisessa proteiinissa ja kasviproteiinissa sekä aromisuolassa. Glutamaattia on siis esimerkiksi sipseissä, marinadeissa ja maustesekoituksissa, eli todennäköisesti tuotteissa, jotka on valmiiksi maustettu tai marinoitu.
 
Joo kiitos vaan "valistuksesta". En kaivannut infoa ko.aineesta, sen osaan itsekin hakea ja käyttää omaa järkeäni. Lähinnä kaipasin hyviksi koettuja reseptejä. Suurkiitos Ruttikselle ja muille, jotka ymmärsivät lukea otsikon ja antoivat hyviä vinkkejä :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja -:
Aurajuusto- ja valkosipulidipit voi ainakin tehdä suoraan niistä itsestään, ei tarvitse pussista kaataa makua:)

Aurajuusto ei ole lempparia, mutta valkosipulidippiä olen joskus kokeillut -maha vaan ei tykkää siitä :(

Nyt kokeilen tällaista:
kermaviiliä 2dl
tomaattipyreetä 1tl
Valio Viola paahdettu clili-tuorejuustoa n.100g
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
chili-salaattikastiketta 1rkl

Katsotaan mitä tulee =)
 
Mies tekee nykyään aina dippikastikkeen niin, että laitta vaan kermaviilin sekaan vastajauhettua mustapippuria ja hieman suolaa (sekä toisinaan ripauksen sokeria). Myös kuivattua ruohosipulia on siihen sekaan joskus heitetty. Musta se on itse asiassa paljon parempaa (ja halvempaa!) kuin ne valmiit dippipussit!
 
Alkuperäinen kirjoittaja .....:
Mies tekee nykyään aina dippikastikkeen niin, että laitta vaan kermaviilin sekaan vastajauhettua mustapippuria ja hieman suolaa (sekä toisinaan ripauksen sokeria). Myös kuivattua ruohosipulia on siihen sekaan joskus heitetty. Musta se on itse asiassa paljon parempaa (ja halvempaa!) kuin ne valmiit dippipussit!

Kuulostaa kyllä tosi hyvälle, pitää testata, kiitos vinkistä!
 
Siis mieli tekis dippailla kurkkua ja porkkanaa iltapalaksi, MUTTA kaikissa noissa taffelin ja estrellan valmiissa dippimauste-pusseissa on natriumglutamaattia :x Samoin jos maustaa kermaviilin grillausmausteella...

Kertokaas nyt oikein hyvä soosi-ohje ilman tota ko e-koodia!!!

Kiitos ja :flower:

Kotigastronomilta löytyy ainakin tuotteita, jotka eivät sisällä natriumglutamaattia tai muita vastaavia lisäaineita. :) Tämän takia meilläkin on siirrytty kokonaan niihin. :) Jos kiinnostaa, pistä vaikka yv:tä tulemaan, tai sähköpostia: Mimmuzca1@hotmail.com
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä