digestivet

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kokkailija
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kokkailija

Vieras
vastaan molemmille digestive-kyselijöille tässä samalla :)
etsin netistä ja omista kirjoista:

Aila-tädin piimähyytelökakku
Määrä Aines
(14 annosta, á 100 g)
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
Täyte:
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
Päälle:
2 prk Mango- tai hedelmäsosetta
kermavaahtoa
sitruunamelissaa

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan. Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne
lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta, koristele kermavaahdolla ja sitruunamelissan oksilla.

Amerikkalainen omenakakku
Määrä Aines
(20 annosta, á 100 g)
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g margariinia
1 tl kanelia
Pinnalle:
1 3/4 dl kinuskikastiketta (Valio)
1 ps (120 g) pecanpähkinöitä
Omenatäyte:
4-6 (n.1 kg) vihreää omenaa (Granny Smith)
50 g margariinia
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
Tuorejuustotäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi:
1-2 dl vispikermaa
1/4 dl kinuskikastiketta

Aloita valmistamalla omenatäyte. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa ne ensin neljään osaan ja sitten ohuiksi viipaleiksi. Sulata margariini isossa kattilassa ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää omenat hyvin sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Anna seoksen jäähtyä.
Hienonna keksit pohjaa varten. Lisää sulatettu margariini ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Säästä muutama pecanpähkinä koristeluun ja rouhi loput karkeaksi rouheeksi. Levitä kinuskikastike ja ripottele pähkinärouhe jäähtyneen pohjan päälle.
Valmista tuorejuustotäyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna, sitruunamehu, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada omenatäyte pohjan päälle ja levitä pinnalle tuorejuustotäyte. Paista 175 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa.
Vaahdota kerma ja levitä kakun päälle. Raidoita kakku kinuskikastikkeella ja kuvioi vetämällä veitsellä raitojen vastaisesti molempiin suuntiin. Pyyhi veitsi välillä. Koristele kokonaisilla pecanpähkinöillä. Kakku on parhaimmillaan koristelupäivänä.

Jääjuustokakku
Määrä Aines
(12 annosta, á 100 g)
1/2 pkt (200 g) digestive-keksejä
100 g margariinia
1/2 tl kardemummaa
Täyte:
4 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi)
1 1/2 dl sokeria
1/4-1/2 tl manteliaromia (McCormick)
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1 ps (120 g) pecanpähkinöitä
2 dl vispikermaa
Koristeeksi:
ananaskirsikoita, pecanpähkinöitä

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen kulhossa ja lisää sulatettu margariini sekä kardemumma. Laita tuorekelmupala irtopuhjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan päälle ja purista rengas kiinni. Taputtele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan. Laita pinnoitettuun kattilaan keltuaiset, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia ja se sakenee. Nosta kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon manteliaromi, vaniljasokeri ja kaneli. Jäähdytä seos esimerkiksi vesihauteessa välillä sekoittaen.
Hienonna pecanpähkinät karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Lisää pähkinärouhe juustoseokseen.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahto varovasti nostellen ja sitten valkuaisvaahto. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Peitä huolellisesti foliolla ja pakasta yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30-45 minuuttia ennen tarjoilua. Parhainmillaan kakku on vähän sulaneena. Koristele ananaskirsikoilla ja pecanpähkinöillä.


Kaura-juustotorttu
Määrä Aines
(15 annosta)
Pohja:
2 dl Pirkka Luomu -kaurahiutaleita
150 g Pirkka Digestive välipalakeksejä
150 g Pirkka margariinia
1/2 dl sokeria
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) Pirkka vispikermaa
2 Pirkka Omega kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 Rico sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Päälle:
1 ps (400 g) Pirkka hillomarjoja (pakaste)

Murskaa keksit jauheeksi (esim. tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa). Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, hienonnetut keksit ja kaurahiutaleet. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (ø 24 cm) kokoinen pyöreä pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Anna liivatelehtien liota runsaassa, kylmässä vedessä n. 10 min. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita tuorejuuston joukkoon keltuaiset, maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kiehautettuun sitruunamehuun. Sekoita sulaneet liivatelehdet hieman jäähtyneenä juustoseokseen. Lisää kerma- ja valkuaisvaahdot kevyesti nostellen juustomassan joukkoon. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi tai yön yli.

Valmista hillomarjat pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä. Ota torttu jääkaapista ja irrota kakkuvuoasta. Siirrä tarjoiluvadille ja levitä hillomarjat juustotortun pinnalle.

Marja-juustotorttu
Määrä Aines
(15 annosta, á 100 g)
Pohja:
125 g (10 kpl) grahamkeksejä, esim. Digestive
1/2 dl (25 g) pähkinärouhetta
75 g margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia, Exquisa,
Mascarpone, Hovi)
1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
Päälle:
noin 3 dl puna- tai mustaherukoita tai vadelmia
2 1/2 dl vettä +
1/2 dl Pirkka mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit ja pähkinärouhe. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) kokoinen pyöreä pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi samoin Flora Vanilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon muna-sokerivaahto ja vatkattu Flora Vanilla. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne sitruunanmehuun miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulaneet liivatelehdet juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hetkeksi hyytymään. Valmista hyytelöliemi hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Ota torttu jääkaapista ja levitä mustaherukat juustotortun pinnalle. Kaada hyytelöliemi marjojen päälle. Nosta torttu uudelleen jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Jos puutarhassasi on herukoita, nosta torttu tarjolle herukan lehtien päälle.

Rahka-limettitorttu
Määrä Aines
(10 annosta, á 120 g)
12 kpl Pirkka-digestive-keksejä
50 g taloussuklaata
75 g margariinia tai voita
Täyte:
3 munaa
3/4 dl sokeria
2 tlk (500g) maitorahkaa
1 dl vispikermaa
1 limetin mehu
1/2ps (125 g) kuivattuja aprikooseja
2 tl vanilliinisokeria
limetin raastettu kuori
tomusokeria

Rouhi suklaa monitoimikoneessa. Lisää paloitellut keksit ja jauha ne murumaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 24 cm.)pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Painele murutaikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Pese limetti hyvin ja raasta kuori. Raasteen saat helposti irti raastimesta, kun raastat paperin päältä. Kostuta raastimen hienoimman terän kokoinen pala leivinpaperia ja paina paperi raastimeen teräspuolelle. Valmis raaste irtoaa kätevästi paperista veitsen avulla. Puserra limetin mehu. Vatkaa kevyesti munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka,kerma,limetin mehu,silputut aprikoosit ja vanilliinisokeri.
Kaada rahkaseos vuoan syvennykseen ja paista 175 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna tortun jäähtyä vuoassaan. Ripottele pinnalle limetinkuorta ja tomusokeria.


Sitruunainen juustotorttu
Määrä Aines
Pohja:
150g (12 kpl) Pirkka-digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
4 dl Pirkka-vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
4 liivatetta
1 sitruunan raastettu kuori
n. 4 rkl sitruunan mehua
1 rkl Pirkka-vanilliinisokeria
1 dl sokeria
Pinnalle:
1 l mansikoita tai muita marjoja

Hienonna digestivekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjan päälle muovikelmu. (Vuoan halkasija 20 cm.) Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman korkealle. Siirrä vuoka jääkaappiin. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Kuumenna mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili, sitruunankuori, vanilliinisokeri ja sokeri. Kaada joukkoon ohuena nauhana liivate-mehuseos koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia. Irrota torttu vuoasta tarjoiluvadille ohuen lastan avulla. Peitä pinta haluamillasi marjoilla.
 

Kahden suklaan kakku
9 kpl isoa grahamkeksiä (esim. Digestive)
40 g margariinia
Täyte
200 g tummaa suklaata sulatettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa tai kasvisrasvavalmistetta
50 g valkoista suklaata rouhittuna
Koristeluun
suklaakoristeita


Sulata suklaa. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan. Nosta pieni kattila ison päälle. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Varo, ettei vesi kiehu liikaa. Vettä tai vesihöyryä ei saa päästä suklaaseen.

Murenna keksit hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Murentaminen onnistuu myös käsin. Pane keksit muovipussiin ja painele ne hienoksi kaulimella. Lisää sulatettu rasva keksimuruihin. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Irrottamista helpottaa, jos laitat pohjalle vuoan kokoisen leivinpaperinpalan.

Vatkaa juusto, rahka ja sokerit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu suklaa juusto-rahkaseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi rouhittu valkosuklaa. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Pidä vähintään yön yli pakastimessa.

Ota kakku 20 minuuttia ennen tarjoilua pakastimesta. Irrota varoen vuoasta ja koristele suklaakuvioilla ja hedelmillä.


Raikas hyytelökakku
14 annosta
Pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g maidotonta margariinia

Täyte
4 dl vispautuvaa kauravanilja-kastiketta
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,25 dl persikka-soijajogurttia
3 rkl sitruuna- tai appelsiinikehua
6 liivatelehteä

Pinnalle
2 dl mangososetta (esim. lastenruokahyllystä)


Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista n. 22-24 cm kokoisen irtoreunaisen vuoan pohjan kokoinen pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita joukkoon persikkajogurtti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruuna- tai appelsiinimehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhan huolellisesti sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

 

Yhteistyössä