jos asut / asuisit ulkomailla.....

Entäs kuivattu poronliha, jota myydään 100gr pakkauksissa. Joku voisi toimittaa? Ilmakuivaus on vanhimpia poronlihan säilytysmenetelmiä. Suolattu paisti on kuivattu kevättalvella ulkona eläimiltä suojatussa katoksessa tuulten ja pakkasten ryydittämänä. Liha menettää prosessissa jopa 60 % painostaan ja siitä tulee hyvin säilyvää.
 
Hei! Tein kerran Italiassa asuessani tupareihin juuri perunasalaattia ja pasteijoita tein myös. Yksiin pasteijoihin laitoin lohta ja riisiä ja kananmunaa, tilliä ei tainnut silloin löytyä.
Lihapullat ja perunasalaatti yhdistelmänä nyt on niin klassinen juttu, että voisit ihan hyvin tehdä ja graavilohi voi olla juuri sopivan eksoottista.

Karjalanpiirakoita tein kaverini kanssa kerran siellä asuessani ja samoin jouluruokia pari kertaa, mut se on tietty toinen juttu. Kylmäsavuporoa vein mukanani kerran tai pari ja kyllä siitä pidettiin kovasti. Kerroit, että porukassa on leipureita, mutta voihan sitä jotakin suomalaista leipomusta silti tehdä vai?

heips. mà olen tehnyt usein tuota perunasalaattia. se onnistuu aina ja ihmiset on tykànny tosi paljon.
pitàisikàhàn kokeilla noita karjalanpiirakoita? tykkàskò sun vieraat niistà? esim mun mies ei oikein innostu.
tillià lòytyy aika usein esim esselungasta (se ruokakauppaketju)
ajattelin ettà noi leivonnaiset on ihan kivoja, mutta ne ei erottuisi noista muista leipomuksista riittàvàsti (tàà italo-egyptilàisleipomo on jo useaan otteeseen tàyttànyt juhlat miljoonalla suolaisella ja makealla, ja varmaan nytkin kày niin)
 
[QUOTE=".o.";23508993]Entäs kuivattu poronliha, jota myydään 100gr pakkauksissa. Joku voisi toimittaa? Ilmakuivaus on vanhimpia poronlihan säilytysmenetelmiä. Suolattu paisti on kuivattu kevättalvella ulkona eläimiltä suojatussa katoksessa tuulten ja pakkasten ryydittämänä. Liha menettää prosessissa jopa 60 % painostaan ja siitä tulee hyvin säilyvää.[/QUOTE]

tuota aion sitten ainakin tuoda seuraavalla kerralla. kiitos vinkistà. aina pitàisi tuoda kyllà jotain varastoon
 
heips. mà olen tehnyt usein tuota perunasalaattia. se onnistuu aina ja ihmiset on tykànny tosi paljon.
pitàisikàhàn kokeilla noita karjalanpiirakoita? tykkàskò sun vieraat niistà? esim mun mies ei oikein innostu.
tillià lòytyy aika usein esim esselungasta (se ruokakauppaketju)
ajattelin ettà noi leivonnaiset on ihan kivoja, mutta ne ei erottuisi noista muista leipomuksista riittàvàsti (tàà italo-egyptilàisleipomo on jo useaan otteeseen tàyttànyt juhlat miljoonalla suolaisella ja makealla, ja varmaan nytkin kày niin)

Heips! Juu, karjalanpiirakoista tykättiin kyllä, tein munavoin niiden kaveriksi myös. Juu, Esselunga on varsin tuttu ruokakauppaketju.. Siihen aikaan, kun asuin Italiassa, tilliä ei ollut juuri saatavilla, ja kerran kokeilin sitä itse kasvattaa Suomesta tuomillani siemenillä - no sehän kärähti heti alkuunsa kuuman auringonpaisteen alla..

Niin no jos se leipomoporukka tuo sitten paljon leipomuksia, ehkä niitä ei itse sitten viitsi niin viedä. Varmaan on paljon herkkuja tarjolla, kun on tuollainen kulttuurien yhdistelmä!
 
ei tulta esselungastakaan ihan aina tillià lòydy. se on italialaisille harvinaisempi yrtti. tàssà vàhàn aikaa sitten kerroin lohen suolauksestani ja sanoin ettà laitoin siihen tillià ja moni katto huuli pyòreenà, ettà mità siis. hih. josksu kun kàyn ruokaostoksilla nappaan ensin tillirasian mukaani ja sitten vasta pààtàn tehdà kalaruokaa :)
 
olen tietoinen, kiitos vaan. joskus olen selaillut noita sivuja, mutten ikinà tilannut. taitaa olla aika kallista tuo toimitus vai miten?

OK, joo toimitusmaksut ovat kyllä korkeat, mutta jos lakun ja salmiakin himo iskee kovaksi, sieltä löytyy! Paljon siellä on sellaisia omituisia tuotteita, joita saa kyllä maasta, jossa asuu, esim. mausteita tai kahvia tai jopa pesuaineita, mutta ehkä niitä tilaavat sitten esim. Espanjassa asuvat eläkeläiset, mene ja tiedä..
 
ei tulta esselungastakaan ihan aina tillià lòydy. se on italialaisille harvinaisempi yrtti. tàssà vàhàn aikaa sitten kerroin lohen suolauksestani ja sanoin ettà laitoin siihen tillià ja moni katto huuli pyòreenà, ettà mità siis. hih. josksu kun kàyn ruokaostoksilla nappaan ensin tillirasian mukaani ja sitten vasta pààtàn tehdà kalaruokaa :)

Juu, niinhän se on. Tilli on kyllä tosi hyvää! Me ollaan nyt Ranskassa tilapäisesti ja täältä tilliä on kyllä saanut ihan hyvin ainakin yhdestä isosta ruokakaupasta. Italiassa muistan laittaneeni joskus esim. kalakeittoon sitä fenkolin päässä olevaa "lehteä" ikään kuin korvikkeeksi.
 
Juu, niinhän se on. Tilli on kyllä tosi hyvää! Me ollaan nyt Ranskassa tilapäisesti ja täältä tilliä on kyllä saanut ihan hyvin ainakin yhdestä isosta ruokakaupasta. Italiassa muistan laittaneeni joskus esim. kalakeittoon sitä fenkolin päässä olevaa "lehteä" ikään kuin korvikkeeksi.

pitàà kokeilla sità fenkolin hapsua ;)
inhosin fenkolia vielà muutama vuosi sitten. nyt sità on mukava toisinaan narskutella ihan raakana tai dippaillen
 
Rahkasta vielä: mä löysin juuri Esselungan valikoimista quark-nimistä saksalaista tuotetta, joka on tavallaan kuin rahkaa. Taisin tehdä siitä juuri mansikkarahkaa Nythän on vielä Lidl, jossa on varmaan yhtä sun toista saksalaista tuotetta.

Löysn tällaisen keskustelun aiheesta:

http://forum.alfemminile.com/forum/chirurgie/__f43945_chirurgie-Ot-formaggio-dietetico-quark.html
 
Mä tilailen kerran pari vuodessa suomikaupasta 200€ satsin, eikä se mun mieletäni niin kallista ole. Se onnen tunne, kun avaa paketin ja näkee ne kaikki kaipaamansa jutut... Se tunne on hyvinkin niiden postikulujen arvoinen :).

Mites menis Italiassa ruisleipä? Väinämöisen palttoonnappeihin joku kiva päällinen tai dippi. Niitä mä olen joskus tarjonnut - ja hyvin maistui. Päällisen reseptin bongasin netistä, enkä enää muista, mitä se oli, mutta hyvää oli. Linkosuon varrasleipää mulla on aina varastossa - ja Suomesta tuon aina ison lastin tuoretta ruisleipää pakastimeen.

Mä asun Tanskassa, joten tuo ruisleipä on täällä tuttu juttu. Toki täkäläinen on eri makuista kuin suomalainen :(
 

Yhteistyössä