Kasvisruokareseptipino

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Kylkiluu
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Kylkiluu

Aktiivinen jäsen
01.02.2007
12 755
1
36
Tässä muutamia jotka kuuluvat meidän ruokalistalle säännöllisin väliajoin... Osa omia, osa eräältä sivustolta =)

Valaanpelastajan makaronilaatikko

400 g makaronia
2 dl soijarouhetta
3dl vettä
2 sipulia
3 kananmunaa
reilusti valkosipulia
2 dl kermaa
4 dl maitoa
1-2 prk tomaattipyrettä.

Juustoraastetta
Tuoreoreganoa

Cajun -maustetta
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta
suolaa (daa!)

Paista sipulit ja valkosipuli. Valkosipulia kannattaa laittaa aika rohkeasti, soija imee siitä maun itseensä tehokkaasti. Sitäpaitsi VS ei ole mauste, vaan vihannes.

Lisää vesi kattilaan sipuleiden päälle ja soijarouhe perään. Lisää Cajun-maustetta, paprikajauhetta, jauhelihamaustetta, puolet tuoreoreganosta ja suolaa. Mausteita kannatta käyttää reilunlaisesti, eihän toi soija muuten maistu millekään.

Keittele niin kauan, että neste imeytyy ja lisää tomaattipyreet. Paista hetki ja lisää kermat. Anna hautua niin, että seos on kiinteää.

Keitä makaronit tyyliin al dente.

Sekoita makaronit, loput tuoreoreganosta ja se sitku keskenään ja kaada se vuokaan.

Tee munista ja maidosta munamaito, johon voit halutessasi lisätä hieman paprikajauhetta väriä antamaan. Kaada se mössön päälle. Sit laitat päälle juustoraasteen ja tunget sen uuniin (225 celsius) n. 40 minuutiks. Se on siinä.

(todella hyvää :))

 
Kettutytön zucchinipasta

Pala aurajuustoa
Pala roquefort-juustoa
2 sipulia
valkosipulia maun mukaan
kesäkurpitsaa
paprika
1 dl vettä
2dl kermaa
2 dl maitoa
oreganoa (tuore tai kuiva)
3 rkl vehnäjauhoa

Mausteita maun mukaan

Hakkaa sipulit ja valkosipulit. Viipaloi paprika ja kesäkurpitsa. Paista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla.
Kun rehut ovat saaneet väriä, heitä sekaan vesi. Pistä levy pienemmälle. Lisää oreganoa ja mausteita. Murenna sinne sekaan Aura -ja Roquefortjuustot.

Lisää juustojen sulettua maito ja kerma. Homma kannattaa tehdä pikkuhiljaa ja odottaa, ettei seos kiehu hirveesti... Muuten memmulit juoksettuu eikä sitä syö enää kukaan.

Kun juustot on sulana seoksena, sekoita vehnäjauhot pieneen vesimäärään (puol lasillista) ja kaada HITAASTI sinne litkun joukkoon samalla sekoittaen.

Odottele sekoitellen niin pitkään, että kastike saostuu. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

 
kasvisgratiini:

600 g pakastekasviksia ( kruunusekoitus omakokeilemista paras )

2 dl kolmenjuustonkastiketta ( tai tavallista ruokakermaa )

1/2 pussia juustoraastetta ( tai vaikkapa sulatejuustoa )
suolaa
mustapippuria + muita mausteita jos tykkää.

Kananmunaa voi laittaa jos tahtoo gratiinista hieman kiinteämmän.

Kasvikset uunivuokaan. sekoitetaan suolaa ja pippuria joukkoon. päälle juustokastike. 225asteessa n.20min. päälle juustoraaste ja n.10min uunissa lisää. kunnes pinta saa väriä.

TOSI herkkua ihan sellaisenaankin tai sitten broilerin kanssa.
 

Yhteistyössä