Hae Anna.fi-sivustolta

Kuinka paljon rahaa rippilahjaksi?

Viestiketju osiossa 'Kodin juhlat' , käynnistäjänä ongelma..., 16.05.2008.

 1. ongelma... Vierailija

  Kuinka paljon antaisitte rahaa lahjaksi rippilapselle, kyseessä siskon tyttö, mutta en ole hänen kumminsa?
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 084
  Saadut tykkäykset:
  17
  En antaisi rahaa ostaisin ehkä keittokirjan tai jotain tulevaisuutta ajatellen.
   
 3. ongelma... Vierailija

  Sori vaan, mutta en kysynyt mitä sinä antaisit lahjaksi vaan kuinka paljon antaisitte rahaa lahjaksi... Rahalahjan aion antaa, mikä olisi sopiva summa ellien mielestä?
  Keittokirja mielestäni sopii ennemmin synttäri- tai joululahjaksi. Tai rahalahjan lisäksi.
   
 4. kylläkin kummi Vierailija

  Minä annoin vastaavassa tilanteessa 100 €...olimme kummeja, mutta 50 € on ihan sopiva summa 'kummittomalle' . Yleensä en laita kukkaan rahaa, niitä tulee muutenkin aivan tolkuttomasti ja seuraavana päivänä ovat kuolleita.
  Kukin tietysti antaa rahavarojen mukaan ;)
   
 5. Elli-Noora Lydia Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.01.2008
  Viestejä:
  1 437
  Saadut tykkäykset:
  1
  100€ antaisin sirarusteni/mieheni sisarusten lapsille joiden kummeja emme ole.
  Tänä kesänä pääsee kummipoikamme ripille, hän haaveilee mopon ostamisesta joten hänen kohdallaan lahjamme on helppo arvata ;D
   
 6. yleinen taksa Vierailija

  50e on mielestäni sopiva. 100e rippilahjaksi tuntuisi liioittelulta vaikka kyseessä olisi kummilapsi.
   
 7. minullakin Vierailija

  Kyllä minäkin sen 40-50 e antaisin sisareni lapselle. Mutta mielestäni RIPPIlahjaksi 50 euroa on ihan maksimi.
   
 8. Osa-aikaduunari Vierailija

  Rahatilanteesta riippuen 20-50 euroa.
   
 9. Opiskelijaäiti Vierailija

  20 euroa nyt on aivan naurettavan pieni summa rippilahjaksi, vaikka kysymyksessä olisi naapurin lapsi (sukulaisesta puhumattakaan)! Opiskelijaäitinä tiedän, että rahat voivat olla joskus tiukassakin, mutta järjestelyllä ja vaikka jostain muusta nipistämällä sopivan lahjasumman saa kokoon kuka tahansa.

  Ap:n tilanteessa antaisin 50-100 €.
   
 10. kaksikymmentä Vierailija

  Minusta taas 20 euroa on sopiva. Miettikää nyt, annettiinko tai saatiinko ennen muka 300-600 markkaa sukulaislapselle tai naapurinlapselle lahjaksi? En minä ainakaan koskaan markka-aikana nuoruudessani saanut tuollaisia summia - edes omilta vanhemmilta. 20 euroa on minun mittapuuni varsin sopiva lahjamäärä. Ei se rippilapsi antajaansa sen kauniimmin muista oli siellä kuoressa 20 tai 50 euron seteli. Kaikki kelpaa ja käyttöön menee.


   
 11. Opiskelijaäiti Vierailija

  Ei herran tähden voida enää verrata markka-aikana annettuja rahalahjoja tämän päivän lahjoihin (etenkään, jos nämä lahjat on annettu 80-luvulla tai aikaisemmin)! Inflaatio on syönyt rahan arvoa siinä määrin, ettei 20 eurolla saa kuin pariskunnan elokuvaliput (ja ehkä jonkun karkkipussin siihen päälle, ellei satu olemaan viikonloppu) -> vrt. 100 mk esim. 90-luvun alussa.

  Samahan se olisi ruveta huutelemaan, että "miettikääpä, mitä viidellä pennillä sai 60-luvulla"...
   
 12. Hyvänen aika Vierailija

  Pariskunnan elokuvaliput? Rippilapsi ei kai mikään pariskunta ole? Onhan se tottakai eri asia onko se rippilapsi kummilapsi tai lähisukulainen vai naapuri, mielestäni. Myös se vaikuttaa asiaan, jos tietää että rippilapsen perheessä talous oikeasti tiukilla. Mutta jos lapsi hyvin toimeentulevasta perheestä, eikä kyseessä ihan lähisukulainen, mielestäni tuo 20 euroa on ihan hyvä summa. Lapselle tulee todennäköisesti sitä rahaa kuitenkin muiltakin, eli summa voi kasvaa aika huimaksikin. En haluaisi ajatella että lapsen rippijuhlille kutsutaan kaikki naapuritkin sen takia että rahaa kertyisi mahdollisimman paljon, eihän?
   
 13. no, ei siitä... Vierailija

  ole kuin kuusi vuotta kun euroihin siirryttiin. Sata markkaa oli silloin ainakin meidän normaali suku- ja ystäväpiirissä rippilapsen lahjan arvo, jos kyse ei ollut kummilapsesta. Kummilapsi sai ehkä kaksi tai kolme satasta. Eli kaksi-kolmekymppiä on passeli raha rippilapselle ja kummilapselle ehkä viisi-kuusikymppiä. Euro on hämärtänyt monen ajatusmaailmaa ja todella tilanteessa, jossa vajaat kymmenen vuotta sitten annettiin satanen, nyt annetaan vähintään viisikymppiä.
   
 14. tolkkua kiitos Vierailija

  No en tasan antaisi naapurin lapselle 20 euroa enempää. Sukulaiselle antaisin 50, mutta en TODELLAKAAN 100 euroa RIPPIlahjaksi!
  Entäs sitten kun sama henkilö muutaman vuoden päästä valmistuu / pääsee ylioppilaaksi, mikä on paljon merkittävämpi saavutus kuin joku ripillepääsy, sittenkö pitäisi antaa jo 500euroa?
  Vaikka kaikki vieraat lähisukulaisia myöten antaisivat 20e, niin kyllä siitä kertyy 14-15-vuotiaalle nuorelle jo hyvin mukava summa.
   
 15. sopiva summa? Vierailija

  ajattelin antaa 200e ystävättäreni lapselle ettei tule puheita kitsaudesta. Lapsi ostaa fagotin.
   
 16. mesiäinen Vierailija

  Tässä on verrattu rahanarvoa suhteessa leffassa käyntiin. Ennen euroa leffassa käyntiin limuineen ja poppareineen riitti 30 mk joten satasella rippilapsi olisi voinut käydä kolmesti elokuvissa ja vielä hampurilaisellakin. Nyt lippu maksaa 11 euroa ja limu ja popparit kahdeksan -> 20 euroa kuluu jo yhdessä leffassa. Tässä suhteessa nykyinen viisikymppinen ei edes vastaa sitä entistä satasta, vaokkakin 50€ on varsin sopiva summa rippilahjaksi.
   
 17. Missä... Vierailija

  noin halvalla pääsi leffaan ja milloin, ehkä vuonna 1960? Ennen euroon siirtymistä meidän pikkukaupungissamme elokuvalippu maksoi 40-45 markkaa elokuvasta riippuen - nyt se maksaa 7-8 euroa. Kyllä nuo hinnat tuntuvat ihmisillä tosiaan heittelevän aika tavalla.

  Eli minä olen sitä mieltä, että rippilahjaksi naapurin lapselle riittää 20 euroa ihan hyvin. Lähisukulaiselle voi antaa vähän enemmän ja kummilapselle ehkä satanen.
   
 18. ---neito-- Vierailija

  Aika järkyttävää... Kirjoitin ylioppilaaksi 2001 keväällä. Lahjasumma oli yleensä 100 mk. Mummo ja vaari taisivat antaa 500 mk ja se oli suuri summa.

  Toisaalta nykyään 20 € ei saa oikeastaan mitään. Vielä kuusi seitsemän vuotta sitten tuolla 100 mk sai paljon... 100€ tuntuu kuitenkin tosi isolta summalta. Itse kyllä antaisin n. 40-50€, vaikka sekin on iso summa.
   
 19. >> 27.5.08 23:04
  Opiskelijaäiti (vierailija)

  20 euroa nyt on aivan naurettavan pieni summa rippilahjaksi, vaikka kysymyksessä olisi naapurin lapsi (sukulaisesta puhumattakaan)! Opiskelijaäitinä tiedän, että rahat voivat olla joskus tiukassakin, mutta järjestelyllä ja vaikka jostain muusta nipistämällä sopivan lahjasumman saa kokoon kuka tahansa.

  Ap:n tilanteessa antaisin 50-100 €.>>

  Niin, ne lahjarahathan ovat lapselle, ei äidille/isälle/perheelle... Nuori ne rahat käyttää - nehän on hänen lahjansa, eivät perheen yhteiset.

  Lähisukulaiselle/hyvien ystävien lapsille antaisin korkeintaan 50, muille vähemmän. Raha ei kasva puussa monella muullakaan.
   
 20. Opiskelijaäiti Vierailija

  En nyt oikein ymmärtänyt ylläolevan viestin pointtia, kuvittelitko, että tapanani on lahjoa päivänsankarin lisäksi hänen koko perheensä? Ja minä siis en ole yhdenkään opiskelijan äiti (ja reilut kymmenen vuotta on siihenkin, kun esikoiseni pääsee ripille), vaan OPISKELEVA ÄITI, jolla halusin lähinnä alleviivata sitä, etten varsinaisesti kylve rahassa. Kyse on siis mielestäni arvomaailmasta: minä mielelläni säästän tarvittaessa jostain turhemmasta, kuin annan kenellekään ala-arvoisen pientä lahjaa.
   
 21. Älä puhu pa**aa!
  Kyllä siitä on jo 20 vuotta kun elokuvalippu maksoi tuon 30mk. Siihen aikaan kun leffalippu+limu+popparit maksoi yhteensä 30€ on varmasti huomattavasti kauemmin, se oli ehkä joskus 70-luvulla.
  Euro ei ole ollut käytössä vielä kymmentäkään vuotta.
   
 22. Asian sivusta Vierailija

  Luin juuri mökillä vanhaa lehteä vuodelta 1997 ja siinä pitkästä aikaa leffassa käynyt nainen Helsingistä taivasteli, että kuinka leffalippu voikaan nykyään maksaa 40 markkaa. Eli ainakin Helsingissä v. 1997 on elokuvalipun hinta jo pelkästään ollut 40 markan paikkeilla, ja popparit ja limut eivät siis sisältyneet tuohon hintaan.
   
 23. totta puhut... Vierailija

  asian sivusta. Ihmiset vain muistavat nämä markka-aikaiset ostoksensa jotenkin kauempaa kuin juuri ennen euroon siirtymistä.
   
 24. n48 Vierailija


  Olin juuri viikonvaihteessa rippijuhlissa. Kyseessä oli veljenpoika ja kutsuttuna oli vain lähimmät eli kummit ja vanhempien sisarukset perheineen.

  Toiset isovanhemmat antoivat 100 euroa, kaikkien muiden kuorissa oli 50 euroa (siis aina yhdeltä perheeltä).
   
 25. 5687 Vierailija

  Kyllä jokainen antaa lahjansa omien varojensa mukaan ei minkään etiketin tms. Ei kai sitä tarvitse satoja euroja lahjoittaa, jos tämän vuoksi itse joutuu viikon tai pari olemaann lähes syömättä tms.????????
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti