Lapsuuden mummon makumaailmaan voisin yrittää tehdä jonkinmoisen takauman. Kyse on salaatinkastikkeesta (ja salaatista).
Siihen laitettiin ainakin munankeltuaista ja etikkaa (ehkä jopa viinietikkaa, tuskin kuitenkaan Balsamicoa) ja muutakin... no sokeriakin tietenkin...niistä siis saatiin sellainen majoneesimainen kastikerunko aikaiseksi.
Mutta mikähän on se oikea tuollaisen perinteisen enenvanhaan käytetyn salaatinkastikkeen resepti ja ne kaikki perinteiset ainesosaset?
Tavanomaisen omasta kasvimaasta saadun lehtisalaatin kastikkeeksi siis se tuli. Sekoitettiin kulhossa valmiiksi salaattiin, munanlohkojakin laitettiin jne.
Näin kesän lopulla tämä tuli jostain yhtäkiä mieleeni, ja ajattelin kokeilla makumatkaa menneisyyteen, jos vain mahdollista.
Siihen laitettiin ainakin munankeltuaista ja etikkaa (ehkä jopa viinietikkaa, tuskin kuitenkaan Balsamicoa) ja muutakin... no sokeriakin tietenkin...niistä siis saatiin sellainen majoneesimainen kastikerunko aikaiseksi.
Mutta mikähän on se oikea tuollaisen perinteisen enenvanhaan käytetyn salaatinkastikkeen resepti ja ne kaikki perinteiset ainesosaset?
Tavanomaisen omasta kasvimaasta saadun lehtisalaatin kastikkeeksi siis se tuli. Sekoitettiin kulhossa valmiiksi salaattiin, munanlohkojakin laitettiin jne.
Näin kesän lopulla tämä tuli jostain yhtäkiä mieleeni, ja ajattelin kokeilla makumatkaa menneisyyteen, jos vain mahdollista.