Paras kesäinen tuuvinki valmistuu edellisen vuoden sadosta

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tuuvinki/grilli
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
T

Tuuvinki/grilli

Vieras
Grilliherkut ovat mainioita Hämeen perunatuuvingin lisukkeita. Valmista tuuvinki isoissa vuo'issa. Isoista vuoista on helppo ottaa kunnon annokset.

Kesäinen tuuvinki talven yli varastoiduista perunoista. Aito tuuvinki imelletään - siihen ei lisätä siirappia eikä sokeria - maku saadaan imeltämällä. Tuuvinki valmistetaan reiluksi haarukkaruoaksi.

Näistä valmistuu aito imelletty tuuvinki:

3 kg talven yli varastoituja jauhoisia perunoita eli ns. ylivuotista satoa. On myös kiinteitä hyvin soseutuvia lajikkeita
3 reilua ruokalusikallista eli kukkupäätä vehnäjauhoja
75-150 g voita
n. 3 teelusikallista suolaa
n. 1,2 litraa maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaasti eri lajikkeilla. MUISTA: Nyt tehdään reilua haarukkaruokaa

Näin valmistuu kesäinen tuuvinki:

1. Pese ja kuori perunat raakoina kattilaan. Jauhoisten perunoiden kuoriminen kypsinä on usein todella hankalaa. Jos haluaa, niin kuoret voi hauduttaa kuumassa maidossa ja maidon voi siivilöidä imeltämisen jälkeen soseeseen.
2. Keitä kattilassa kuoritut perunat kypsiksi SUOLATTOMASSA vähässä vedessä. Arvioi veden määrä niin että kaikki keittovesi voi jäädä soseeseen. Tarvittaessa voi lisätä kuumaa vettä.
3. Soseuta perunat kattilassa suoraan keittoveteen, niin että saadaan sakea sose.
4. Jäähdytä sose kattilassa 71-75 asteiseksi. Tämä on oleellinen osa ohjetta, vaikka se jätetään usein ohjeista pois.
5. Lisää jauhot sekoittamalla 71-75 asteiseen soseeseen. Imeltyminen alkaa heti.
6. Laita sosekattila 64-70 asteiseen uuniin ja anna soseen imeltyä noin 3 tuntia.
7. Lisää imeltyneeseen soseeseen sulamaan voi ohuina siivuina. Lisää maitoa niin että saadaan löysähkö puuromainen sose. Jos olet hauduttanut kuoret kuumassa maidossa, niin siivilöi mukaan myös kuorien haudutusmaito. Lisää suola - maista.
8. Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Pinnalle voi sirotella myös korppujauhoa.
9. Laita sose aluksi noin 200 asteiseen uuniin. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja näin voit paistaa lähes täysiä vuokia.
10. Kesäinen talven yli varastoiduista perunoista valmistettu tuuvinki on valmis. Grilliherkut ovat mainioita tuuvingin lisukkeita.



.
 

Similar threads

G
Viestiä
0
Luettu
1K
Aihe vapaa
Gluteeniton Aidosti
G
I
Viestiä
2
Luettu
1K
Aihe vapaa
Tattari Ei Imellä
T
V
Viestiä
0
Luettu
695
Aihe vapaa
vierailija
V
K
Viestiä
5
Luettu
891
Aihe vapaa
vierailija
V

Yhteistyössä