Ruoka-asiaa, voisko joku pikaisesti neuvoa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "hei"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Tuota mä just en ole koskaan ymmärtänyt. Kaikissa pakasteissa kielletään uudelleenpakastaminen, mutta kokkauksen jälkeen saa kuitenkin taas pakastaa. Missään paketissa ei kuitenkaan perustella, miksei saisi uudelleenpakastaa. Mikä on se syy? Bakteerit??
 
Tuota mä just en ole koskaan ymmärtänyt. Kaikissa pakasteissa kielletään uudelleenpakastaminen, mutta kokkauksen jälkeen saa kuitenkin taas pakastaa. Missään paketissa ei kuitenkaan perustella, miksei saisi uudelleenpakastaa. Mikä on se syy? Bakteerit??
Löysin tällaisen selityksen:

"Sulanutta pakastetta ei pidä uudelleen pakastaa monestakaan syystä. Tärkein syy on se, että pakkasvarastoinnin aikana lepotilassa olleet itiölliset bakteerit alkavat välittömästi lisääntyä, kun tuote on tarpeeksi sulanut. Lisäksi entsyymit tulevat jälleen aktiivisiksi ja rasvojen härskiintyminen nopeutuu. Em. syistä sulanut pakaste tulee valmistaa ruuaksi viivyttelemättä. Yksi hyvin merkittävä syy on myös elintarvikkeen rakenteen heikkeneminen. Kotipakastaminen eli jääkiteiden hidas muodostuminen rikkoo solurakenteita. Sulattaminen rikkoon niitä edelleen. Lihan osalta tämä vaikuttaa proteiinien vedensidontaan ja sitä kautta lihan mehevyyteen. Uudelleenpakastaminen ja -sulattaminen rikkovat rakenteita vielä lisää, jolloin tuloksena voi olla kypsennyksen päätteeksi kuiva ja sitkeä tai purumainen liha."
 

Uusimmat

Yhteistyössä