Auto kakun teko hjelppiä..saiskos?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Miiuska-
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Miiuska-

Jäsen
19.03.2009
850
0
16
Tartteisin "hieman" apua ja neuvoja kun aioin mieheni pyynnöstä tehdä hälle sunnuntaille meidän auton mallisen kakun..

Elikkäs täss alkais kysymys litannia.. :saint:

1. Milloinka kakku kannattaa tehdä? siis varmaankin se kakku kakku kannattaa edellisenä päivänä kuten perus kakus? et maut yms imeytyy ja kakku kostuu kunnolla.. (?)
Entäpäs kun meinasin marsinpaanista sen tehdä niin laitanko sen sit hiukka ennen tarjoilua?

2. Meneekös marsipaani pilalle kun sen paketin avaa ja sitä jää jäljelle?

3. Mitä tarkoittaa nää leipurit/kakun tekijät et kun tekevät marsipaani koristeita niin antavat kuivua.. miks ja miten kauan? onko pakollinen?

4. mikäs oli se kääretorttu pohjan ohje tarkalleen?

5. kuinka monta pellillistä suurin piirtein tarvitsen sen auton tekoon? jos kyseessä n. 10hengen kakku..

6. entäpä mistäs saisin sellaista harmahtavaa marsipaania? tai kuinka sitä taiotaan? :D

7. meinaan tehdä siihen sellaisen takakontin kohdalle sen spoilerin niin kuinkas saan sen pysymään pystyssä? lässähtääkö se marsipaani vai?..

hmm.. olikohan viel jotai.. voe voe..

KAIKKI VINKIT JA NIKSIT OTETAAN VASTAAN.. Ja huom ole aloittelia, tämä tulee olemaan ensimmäinen marsipaani kakkuni :wave:

:laugh: sorry ku näi paljo kysymyksii.. toivotavasti joku edes osais minuu auttaa... :ashamed:
 
1. kakku kannattee tehä niin että se ehtii päivän maustumaan jääkaapissa ja juhlapäivän aamuna sitte koristelet. elikäs jos juhlat sunnuntaina niin tee pohja ja täytä se lauantai-aamupäivällä. marsipaani kannattee laittaa justiinsa vähän ennen tarjoilua, toki voit laittaa sen edellisen päivän iltana, muista laittaa voikreemi sinne alle, kerma hikoiluttaa marsipaanin ja se menee löllöksi. ja muista että marsipaani kannattee jättää aika paksuksi kun sillä päällystää kakun.

2. marsipaani ei mee pilalle kun paketin avaa. se kyllä kuivuu jos et laita sitä tiukasti kelmuun ja tiiviiseen rasiaan tai pussiin.

3. marsipaaniruusujen tai muiden koristeiden ois hyvä antaa kuivahtaa se viikko ennen käyttöä että ovat jämäköitä ja kovia eivätkä litsahda siinä kakun päällä.

4. mie en muista tätä, googlella löytyis mutta tökkii netti niin lujasti että menis ainaki vartti että saan googlen auki

5. kahesta pellillisestä saat jo auton, mie varaisin kolme pellillistä niin ei ainakaan oo tiukkaa.

6. harmahtavaa marsipaania... hmmm... se pitäis värjätä elintarvikeväreillä, muutoin sitä ei saa. mutta jos teet esim. vaahtokarkkitaikinaa niin muistaakseni jotku vaahtokarkit oli semmosissa pusseissa että oli harmaita ja valkosia sekasin... (?) just muistin että hopeatoffeesta saat ainaki ne mustat osat siihen autokakkuus.

7. no justiinsa sen takia ne marsipaanikoristeet tarviiki tehä viikkoa etukäteen että ne ehtii kuivua muotoonsa eivätkä lässähdä :D

muista kaulia se marsipaani tomusokerin kanssa ettei se jämähdä alustaan ja kaulimeen kiinni.
 

Yhteistyössä