Heikkilä pesi faktoillaan 10-0 THL:n poppamiehet karppausjutussa!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja faktat voittivat
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Jos nyt ihan mietitään ihmisen olemassaoloa ja alkuperäisiä oloja, kun ei ollut tehtaita ja sen sellaisia.
Ihmisen genetiikka ja elimistö EI ole kehittynyt samaan tahtiin mihinkään suuntaan, kuin mitä ruokateollisuus on kehittynyt.
Ihminen on luotu sekasyöjäksi. Aikoina ennen tehtaita ja tehoviljelyjä, ihminen söi lihaa (kaikessa muodossa, ei teurastamossa käsiteltyä ja paloiteltua "vähärasvaista" sitä ja tätä, eikä "rypsiporsasta" tai "jyväbroileria"), kasveja joita löysi keräämällä kuten pähkinöitä, vihreitä kasviksia eli kaikkia "maan päällä kasvavia". Varmasti välilä löytyi herkkuna myös hunajaa tai muuta luonnon muodossa olevaa sokeria. Mutta näitä siis on ihmisen elimistö tehty käsittelemään.
Ongelmat ovat alkaneet siitä kun on keksitty teollisuudessa "jalostaa" näitä hiilaripommeja:
valkoinen sokeri, valkoiset jauhot ja kaikki niiden oheistuotteet. Pastat, peruna... Kaikki VIPS verenkiertoon imeytyvä sokeri joka pakottaa haiman erittämään korkeita määriä insuliineja jotta sokeritasapaino pysyisi edes jotenkin kurissa. Ja insuliini on verrattavissa kasvuhormoniin. Sikiöihin se vaikuttaa kasvuhormonin kaltaisesti, sikiöt kasvavat suuriksi ja usein myös "tanakoiksi" - tämä siis raskausdiabeetikoilla joilla sokerit ovat korkeina ja näin ollen myös insuliinin eritys on korkea.

Insuliini toimii aikuisen elimistössä yhtenä tärkeimpänä rasvan varastointiin vaikuttavana hormoonina.
 
[QUOTE="niinpä";27091208]Sinäkös sen tutkimusten todenmukaisuuden olet todennut vai ihan Antti pelkästään? Etkö ole vieläkään tajunnut, että aina löytyy "todenmukaisempi" tutkimus joka ahvistaa omaa kantaa?[/QUOTE]


Ruotsissakin monenlaisia tutkimuksia viimeaikoina. Esim. se jossa todettiin karppauksen lisäävän aivoinfarktin riskiä....
 
Alkuperäinen kirjoittaja Labran täti;27090394:
Aloittajan kannattaisi ehkä vielä tarkistaa sanan "fakta" määritelmä vaikka sanakirjasta.

THL:n kannattaisi paremminkin tutkia. Itsekin olen vajaa 10 v sitten käynyt FINRISKI-tutkimuksessa, eikä siellä kysytty karppaanko. Tuskin nytkään. Ja vaikka kysyttäisiin, niin miten se todennettaisiin ? Eli ihan täysmutuilua koko THL:n juttu.
 
Jos nyt ihan mietitään ihmisen olemassaoloa ja alkuperäisiä oloja, kun ei ollut tehtaita ja sen sellaisia.
Ihmisen genetiikka ja elimistö EI ole kehittynyt samaan tahtiin mihinkään suuntaan, kuin mitä ruokateollisuus on kehittynyt.
Ihminen on luotu sekasyöjäksi. Aikoina ennen tehtaita ja tehoviljelyjä, ihminen söi lihaa (kaikessa muodossa, ei teurastamossa käsiteltyä ja paloiteltua "vähärasvaista" sitä ja tätä, eikä "rypsiporsasta" tai "jyväbroileria"), kasveja joita löysi keräämällä kuten pähkinöitä, vihreitä kasviksia eli kaikkia "maan päällä kasvavia". Varmasti välilä löytyi herkkuna myös hunajaa tai muuta luonnon muodossa olevaa sokeria. Mutta näitä siis on ihmisen elimistö tehty käsittelemään.
Ongelmat ovat alkaneet siitä kun on keksitty teollisuudessa "jalostaa" näitä hiilaripommeja:
valkoinen sokeri, valkoiset jauhot ja kaikki niiden oheistuotteet. Pastat, peruna... Kaikki VIPS verenkiertoon imeytyvä sokeri joka pakottaa haiman erittämään korkeita määriä insuliineja jotta sokeritasapaino pysyisi edes jotenkin kurissa. Ja insuliini on verrattavissa kasvuhormoniin. Sikiöihin se vaikuttaa kasvuhormonin kaltaisesti, sikiöt kasvavat suuriksi ja usein myös "tanakoiksi" - tämä siis raskausdiabeetikoilla joilla sokerit ovat korkeina ja näin ollen myös insuliinin eritys on korkea.

Insuliini toimii aikuisen elimistössä yhtenä tärkeimpänä rasvan varastointiin vaikuttavana hormoonina.

Onko kellään käynyt mielessä että ihmisten elinikä alkoi kohota humisten kun "keksittiin" viljanviljely (hiilareita). Eli ei se nyt ihan niin huonoa ruokaa loppupeleissä ole. Vetäähän urheilijatkin pastaa minkä kerkeävät. :)
 
Jos nyt ihan mietitään ihmisen olemassaoloa ja alkuperäisiä oloja, kun ei ollut tehtaita ja sen sellaisia.

Tällainen jaappaaminen ja jossittelu ihmisen "alkuperäisellä" ravinnolla on totaalisen turhaa; keskeisin syy ihmisen leviämiseen lähes kaikkialle maapallolla on hänen lähes koko muun eläinkunnan ylittävä sopeutumiskykynsä. Ruoakseen ihminen voi käyttää - ja on myös käyttänyt - lähes mitä tahansa; edes rotta ei ole yhtä monipuolinen sekasyöjä.

Mutta JOS tuollaisella alkuperäisellä ruokavaliolla haluaa ajatusleikkiä, niin kyllä sen metsästäjä-keräilijän ruokavaliossa minkä hyvänsä nisäkkään liha oli melkoinen harvinaisuus. Ei ollut jatkuvaa pekoninpuputusta "alkuperäisen ihmisen" syöminen.
 
[QUOTE="vieras";27091147]Minä en mitenkään voi uskoa, että hillitön rasvan ja lihan käyttö olisivat ihmiselle hyväksi. Ei meidän esi-isät niin syöneet, ei evoluutio ole semmoiseen meitä "luonut".[/QUOTE]

Ai ei vai ? Kyllä jo kalliopiirroksissa oli hirven kuvia, kyllä hirvenlihalla on mässäilty. Myöhemmin tulivat sitten siat, lehmät yms.
 
Alkuperäinen kirjoittaja höttöntöö;27091391:
Onko kellään käynyt mielessä että ihmisten elinikä alkoi kohota humisten kun "keksittiin" viljanviljely (hiilareita). Eli ei se nyt ihan niin huonoa ruokaa loppupeleissä ole. Vetäähän urheilijatkin pastaa minkä kerkeävät. :)

Viljan hyvä puoli on varastoitavuus. Todennäköisesti selviäisit hengissä jotenkuten vaikka talven yli erämaassa jos sinulle annettaisiin pari säkkiä jauhoja ja sokeria jos verrokkina annettaisiin vain kivääri ja haulikko metsästystä varten.
 
Erilaiset "elintasosairaudet" tulivat mukaan muuten ihmisen vaivaksi juuri silloin kun viljanviljely aloitettiin, näin jostain luin joskus. Ei ole linkkiä, mutta joku varmaan muistaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja metsästäjä;27091485:
Ai ei vai ? Kyllä jo kalliopiirroksissa oli hirven kuvia, kyllä hirvenlihalla on mässäilty. Myöhemmin tulivat sitten siat, lehmät yms.

Ai että oikein mässäilty? :D Tottakai hirveä on syöty (kun vaan on kiinni ja kaadettua saatu), kuten lähes kaikkea muutakin ravinnoksi edes miten kuten kelpaavaa (kasveja ja niiden osia, hedelmiä, juuria, sieniä, hyönteisiä yms yms. Jos kalliopiirroksia tehneet ihmiset olisivat tunteneet "juhlan" käsitteen, niin sellaiseksi he varsin todennäköisesti olisivat niitä hirvenlihan syöntituokioitaan nimittäneet. :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;27091408:
Tällainen jaappaaminen ja jossittelu ihmisen "alkuperäisellä" ravinnolla on totaalisen turhaa; keskeisin syy ihmisen leviämiseen lähes kaikkialle maapallolla on hänen lähes koko muun eläinkunnan ylittävä sopeutumiskykynsä. Ruoakseen ihminen voi käyttää - ja on myös käyttänyt - lähes mitä tahansa; edes rotta ei ole yhtä monipuolinen sekasyöjä.

Mutta JOS tuollaisella alkuperäisellä ruokavaliolla haluaa ajatusleikkiä, niin kyllä sen metsästäjä-keräilijän ruokavaliossa minkä hyvänsä nisäkkään liha oli melkoinen harvinaisuus. Ei ollut jatkuvaa pekoninpuputusta "alkuperäisen ihmisen" syöminen.

Se minua kanssa mietityttää että joivatko kivikauden ihmiset lehmän maitoa kuinka paljon ja söivätkö voita? Kun koko ajan jotkut vannovat "alkuperäisen" ruoan nimiin niin mitenkä tämä lehmä maitoineen?
 
[QUOTE="vieras";27091528]Erilaiset "elintasosairaudet" tulivat mukaan muuten ihmisen vaivaksi juuri silloin kun viljanviljely aloitettiin, näin jostain luin joskus. Ei ole linkkiä, mutta joku varmaan muistaa.[/QUOTE]

Elintasosairaudet tulivat kuvaan siinä vaiheessa, kun ihmisen kaikki energia ei enää mennyt ravinnon hankkimiseen, vaan ravintoa oli mahdollista saada lähes koko ajan ja jopa yli kulutuksen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Data
[QUOTE="vieras";27091528]Erilaiset "elintasosairaudet" tulivat mukaan muuten ihmisen vaivaksi juuri silloin kun viljanviljely aloitettiin, näin jostain luin joskus. Ei ole linkkiä, mutta joku varmaan muistaa.[/QUOTE]

Sairaudet varmasti levisivät kun ihmiset asettuivat paikoilleen tiiviimmin asumaan. Epäilen toisaalta, ettei tuohon aikaan kun viljely aloitettiin, juurikaan tutkittu mainittuja " elintasosairauksia". Siitä on kuitenkin melko kauan aikaa.
 
Semmoinen tieto, että sama ihminen, joka neuvoi urheilijat aikoinaan "vetämään pastaa", on nyt kirjoittanut kirjan jossa kieltää tämän ehdottomasti ja suosittelee karppausta. :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja luin tänään;27091687:
Semmoinen tieto, että sama ihminen, joka neuvoi urheilijat aikoinaan "vetämään pastaa", on nyt kirjoittanut kirjan jossa kieltää tämän ehdottomasti ja suosittelee karppausta. :D

Jep. Laitatko sen ensimmäisen suosituksen ja sitten tämän nykyisen vaikka linkkinä tänne. Ja aika outoa, että varmaan liki kaikki urheilijoiden ravitsemukseen perehtyneet ovat nopeiden hiilareiden käytön kannalla, mutta nyt yksi ainoa ihminen vesittää koko teorian! :O Mahtaa olla Antin kavereita...
 
Laskenta THL:n numeroilla aikavälillä 1969 – 2007
Kolesterolipitoisuus putosi keskimäärin 7:stä 5,2:een. Tämä on prosentteina 25.7 %. Näin sepelvaltimokuolemien olisi pitänyt vähentyä 25.7 x 2-3 % = 51.4 % -77.1 %. Vuonna 1969 sepelvaltimokuolemia tapahtui yhteensä 11 617. THL:n omalla laskuopilla niitä olisi ollut vuonna 2007 enää vain 48.6 % - 22.9 % x 11 617 = 5 646 – 2 660 tapausta. Virallisen tilastokeskuksen rekisterin mukaan niitä oli vuonna 2007 kuitenkin 11 887. Todellisessa arkielämässä vähennystä ei tullut lainkaan, mutta lisäystä tuli 270 kuolemaa. Nyt kyllä THL saa tarkistaa laskuoppiaan.

Jos laskemme yhteen THL:n arviot, Käypähoito-ryhmän lupaukset ja lisääntynet hoito-operaatiot, Suomessa ei enää kukaan kuolisi sepelvaltimotautiin. Valitettava tosiasia vain on se, että meillä kuollaan sepelvaltimotautiin yhtä usein kuin 1970-luvun alussa. Kehitystäkin on sentään tapahtunut. Kymmenistä eri syistä ihmisten elinikä on noussut, joten hyvin merkittävä osa työikäisten sepelvaltimokuolemista on lykkääntynyt eläkeläisten puolelle. Eläkkeellä on enemmän aikaa kuolla.
Antti Heikkil
 
No, kansanterveystieteen perusknoppi on vastaus siihen, miksi sydän- ja verisunitautikuolleisuus lähti dramaattiseen laskuun sotien jälkeen. Ap:n ekassa kappaleessa (jonka jaksoin lukea) sanottiin, että syytä tähän ei tiedetä. No, tiedetäänpäs, ja olennaisena tekijänä olivat jääkaapit. Aiemmin sähkökäyttöiset kylmälaitteet olivat harvinaisia, ja kaikki ruoka suolattiin säilyvyyden takaamiseksi. Jääkaappien rantauduttua tavallisiin koteihin suolauksesta luovuttiin, ja sillä oli suuri kansanterveydellinen merkitys.
 
  • Tykkää
Reactions: Sanna80
Alkuperäinen kirjoittaja höttöntöö;27091391:
Onko kellään käynyt mielessä että ihmisten elinikä alkoi kohota humisten kun "keksittiin" viljanviljely (hiilareita). Eli ei se nyt ihan niin huonoa ruokaa loppupeleissä ole. Vetäähän urheilijatkin pastaa minkä kerkeävät. :)

Sillähän ei ole mitään tekoa asian kanssa, että ihmiset alkoivat elää sellaisissa oloissa, jossa niille ei enää luonnossa ollut luonnollisia vihollisia? Koska viimeeksi oot kuullu karhun tai suden tappaneen ihmisen?

Entäs parantunut hygienia? Lääketeollisuus?
 
""""Luulin jo että pitkään jatkunut suomalainen rasvasota olisi päättynyt. Sitten Pekka Puska palasi kesälomiltaan takaisin töihin…

Pekan mukaan voi ja muut kovat rasvat nostavat edelleen kolesterolitasoa, jonka myötä suonet tukkeutuu. Nykytietämyksen valossa nämä väitteet ovat vähintään outoja. Hieman verrattavissa siihen, että Esko Valtaoja rupeaisi huomenna väittämään auringon kiertävän maata.

THL on tullut siihen tulokseen, että viimeaikainen ravintokeskustelu on hämmentänyt osaa väestöä ja vaikuttanut ruokavalioon kolesterolitasoa nostavasti. Olisi mielenkiintoista tietää, että millä ihmeellä THL tämän väitteen voisi todistaa. Yhtä hyvin tuo kolesterolitasojen nousemisen voi selittää sateisella kesällä tai Nokian kurssisyöksyllä.

Oleellisintahan tässä kaikessa on se, että kolesteroliin tuijottaminen on useimmissa tapauksissa ihan turhaa työtä. Itse asiassa Maailman Terveysjärjestön MONICA-tutkimus paljastaa, että keskimääräisen kolesterolitason kohotessa riski sydänkuolemaan putoaa. Samasta tutkimuksesta selviää myös se, että maissa missä kolesterolitasot ovat alhaisimmat, on sydäntautitilastot kaikkein pahimpia.

Itse en tule enää palaamaan jatkossa tähän turhauttavaan rasvasotaan. Jos kolesterolijutut kiinnostaa enemmän, niin kannattaa lukea Christerin ja Antin blogeja.

Iltapäivälehtien ja muun nykyuutisoinnin varassa päätöksiään tekevät ihmiset ovat ravitsemusjuttujen osalta melko hankalassa tilanteessa. Yhtenä aamuna Antti Heikkilä hehkuttaa Studio 55 ohjelmassa eläinrasvoja ja viljatonta ruokavaliota. Seuraavana päivänä Pekka Puska ryntää Ilta-Sanomien etusivulle ja julistaa viljojen ehdotonta terveyttä ja voin hengenvaarallisuutta. Kun tähän soppaan lisätään vielä päivittäin uutisoidut viimeisimmät tutkimustulokset eri ruoka-aineista, niin melko moni menee tässä pyörityksessä sekaisin.

Tilanne on valitettava, koska avain oikeaan ravitsemukseen on lähempänä kuin voimme kuvitellakaan. Moni meistä suunnistaa ravitsemusasioiden suhteen muiden tekemillä kartoilla, kun se oikea ja toimiva kartta olisi ihan käden ulottuvilla.

Ruoan kanssa voi tehdä rauhan. Toivon, että mahdollisimman moni meistä huomioisi myös tämän vaihtoehdon. Ruoan pitäisi olla nautinto eikä mikään ase turhassa sodassa. Syöminen on maailman yksinkertaisin asia. Miksi olemme tehneet siitä niin hirmu vaikeaa? Voisimme ottaa oppia vastasyntyneestä, jonka tiedot viimeisimmistä tutkimustuloksista ovat olemattomia, mutta hän osaa omien vaistojensa avulla hakeutua optimaalisen ravinnon lähteelle, eli äidin rinnalle.

Me emme tarvitse yhtään ihmedieettiä vaan ainoastaan meille sopivaa ruokaa. Vain sinä tiedät mitä sinun tulee syödä.
.""""

Turha rasvasota
 
Laiha ruoka tekee lihavia lapsia!
lapsia on turhaa syyttää liikkumattomuudesta. Suurimmat virheet tehdään ravitsemuksessa. Lue mitä ruokaa lapsen pitäisi syödä välttääkseen lihomisen.
Laiha ruoka tekee lihavia lapsia | Christer Sundqvist | Blogit | Iltalehti.fi

Karppaus parantaa verenpainetta, triglyseridiarvoa, HDL-kolesterolia, paastosokeria, pitkäsokeria, insuliinia ja CRP-tulehdusarvoa.
Virheellisiä johtopäätöksiä FINRISKI-tutkimuksesta

Suomalainen terveys/ravitsemuspolitiikka!
Suomalainen terveys/ravitsemuspolitiikka!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) saisi jo lopettaa politikoinnit ja ryhtyä tekemään tiedettä. FINRISKI 2012 -tutkimuksen pohjalta vedetyt poliittiset johtopäätökset saavat minulta ja monelta muulta terveysasiantuntijalta osittaisen tai täydellisen tyrmäystuomion.
THL – tässä on katastrofin aineksia! | Christer Sundqvist | Blogit | Iltalehti.fi

Kun sitten mietitään virallisia suosituksia, on todettu näiden supermargariinien kuten Flora proactive ja Benecol lisäävän oleellisesti sydänkuolemia. Niiden väitetään laskevan kolesterolia sisältämiensä kasvistanoleiden ansiosta. Kasvistanolit ovat kasvimaailman kolesteroleita. Stanolit imeytyvät suolistosta syrjäyttäen kolesterolin. Mutta kaiken mainostetun hyvän sijaan on todettu, että stanolit hapettuvat elimistössä 140 kertaa enemmän kuin varsinainen kolesteroli. Hapettunut kasvistanoli on yhteydessä sitten sydänkuolemiin.
Antti Heikkil



""""Luulin jo että pitkään jatkunut suomalainen rasvasota olisi päättynyt. Sitten Pekka Puska palasi kesälomiltaan takaisin töihin…

Pekan mukaan voi ja muut kovat rasvat nostavat edelleen kolesterolitasoa, jonka myötä suonet tukkeutuu. Nykytietämyksen valossa nämä väitteet ovat vähintään outoja. Hieman verrattavissa siihen, että Esko Valtaoja rupeaisi huomenna väittämään auringon kiertävän maata.

THL on tullut siihen tulokseen, että viimeaikainen ravintokeskustelu on hämmentänyt osaa väestöä ja vaikuttanut ruokavalioon kolesterolitasoa nostavasti. Olisi mielenkiintoista tietää, että millä ihmeellä THL tämän väitteen voisi todistaa. Yhtä hyvin tuo kolesterolitasojen nousemisen voi selittää sateisella kesällä tai Nokian kurssisyöksyllä.

Oleellisintahan tässä kaikessa on se, että kolesteroliin tuijottaminen on useimmissa tapauksissa ihan turhaa työtä. Itse asiassa Maailman Terveysjärjestön MONICA-tutkimus paljastaa, että keskimääräisen kolesterolitason kohotessa riski sydänkuolemaan putoaa. Samasta tutkimuksesta selviää myös se, että maissa missä kolesterolitasot ovat alhaisimmat, on sydäntautitilastot kaikkein pahimpia.

Itse en tule enää palaamaan jatkossa tähän turhauttavaan rasvasotaan. Jos kolesterolijutut kiinnostaa enemmän, niin kannattaa lukea Christerin ja Antin blogeja.

Iltapäivälehtien ja muun nykyuutisoinnin varassa päätöksiään tekevät ihmiset ovat ravitsemusjuttujen osalta melko hankalassa tilanteessa. Yhtenä aamuna Antti Heikkilä hehkuttaa Studio 55 ohjelmassa eläinrasvoja ja viljatonta ruokavaliota. Seuraavana päivänä Pekka Puska ryntää Ilta-Sanomien etusivulle ja julistaa viljojen ehdotonta terveyttä ja voin hengenvaarallisuutta. Kun tähän soppaan lisätään vielä päivittäin uutisoidut viimeisimmät tutkimustulokset eri ruoka-aineista, niin melko moni menee tässä pyörityksessä sekaisin.

Tilanne on valitettava, koska avain oikeaan ravitsemukseen on lähempänä kuin voimme kuvitellakaan. Moni meistä suunnistaa ravitsemusasioiden suhteen muiden tekemillä kartoilla, kun se oikea ja toimiva kartta olisi ihan käden ulottuvilla.

Ruoan kanssa voi tehdä rauhan. Toivon, että mahdollisimman moni meistä huomioisi myös tämän vaihtoehdon. Ruoan pitäisi olla nautinto eikä mikään ase turhassa sodassa. Syöminen on maailman yksinkertaisin asia. Miksi olemme tehneet siitä niin hirmu vaikeaa? Voisimme ottaa oppia vastasyntyneestä, jonka tiedot viimeisimmistä tutkimustuloksista ovat olemattomia, mutta hän osaa omien vaistojensa avulla hakeutua optimaalisen ravinnon lähteelle, eli äidin rinnalle.

Me emme tarvitse yhtään ihmedieettiä vaan ainoastaan meille sopivaa ruokaa. Vain sinä tiedät mitä sinun tulee syödä.
.""""

Turha rasvasota



"""THL ja Pekka Puska saivat pahasti selkäänsä kaksi vuotta sitten. Nytkö yritetään revanssia epäreilulla toiminnalla ja aseman väärinkäytöllä? Brezhneviläisyys kukoistaa jälleen!"""

THL ja Pekka Puska pelottelevat karppaajia perusteettomasti | Turkulainen
 
Christer Sundqvist, luotettava tutkimusbloggaaja.:D

Mullakin olis tosi hyvää ravintotietoutta, jonka ovat koonneet Juhan Af Grann ja Rauni-Leena Luukkanen. Se perustuu kosmiseen säteilyyn, joka tuhoaa rasvasoluja tiettyjen planeettojen ollessa otollisissa asemissa suhteessa Venukseen.
 
  • Tykkää
Reactions: Isämies
Jotenkin hauskaa, että karppaajilla on kamala todistelun tarve, miksi juuri se heidän tapansa on se ainoa oikea. Ihan kuin ei luotettaisi siihen itsekään, vai kenelle te todistatte? Itselle ei tule mieleenkään tehdä aloituksia, että katsokaa, MINÄ SYÖN IHAN NORMAALISTI LAUTASMALLIN MUKAAN JA SE ON AINOA OIKEA TAPA, kun ei minua kiinnosta muu kuin oma ja mieheni sekä lasteni terveys. Muut saa syödä mitä huvittaa :)
 
  • Tykkää
Reactions: lasipää edellä
Alkuperäinen kirjoittaja höttöntöö;27091391:
Onko kellään käynyt mielessä että ihmisten elinikä alkoi kohota humisten kun "keksittiin" viljanviljely (hiilareita). Eli ei se nyt ihan niin huonoa ruokaa loppupeleissä ole. Vetäähän urheilijatkin pastaa minkä kerkeävät. :)

Ei pidä paikkaansa.
 

Yhteistyössä