Mikä on soodan ja leivinjauheen ero ?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Cosmopolitan
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Jos taikinassa on jotain hapanta (maitoa, piimää esim.), niin leivinjauhe ei toimi.

Toinen alkaa toimia heti, toinen vasta lämmön vaikutuksesta, mutta mä en koskaan muista miten päin se on.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Jos taikinassa on jotain hapanta (maitoa, piimää esim.), niin leivinjauhe ei toimi.

Toinen alkaa toimia heti, toinen vasta lämmön vaikutuksesta, mutta mä en koskaan muista miten päin se on.

Ei maito ole hapanta eli sen kanssa voi leivinjauhetta käyttää.
Piimän kanssa sitten soodaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja manna:
mun mielestä soodalla on vahva oma makunsa, enkä korvaisi leivinjauhetta soodalla. toisinpäin kyllä hätätapauksessa.

kävin lukemassa tuon artikkelin, eikä siellä suositeltu vaihtamaan soodaa leivinjauheeseen... :)
 
oonkin monesti miettinyt tätä.
muistan vaan että äiti teki kun olin lapsi niin semmoisia "lettuja" happamasta - olikohan PIIMÄSTÄ, ja siihen laittoi soodaa.
nyt olen itsekin välillä laittanut happamiin karpilettuihin soodaa, kun sitä tuolla kaapissa on... leivinjauhettakin oon käyttänyt.
 

Yhteistyössä