V
vierailija
Vieras
Ei ehkä paras paikka kysellä, mutta kokeillaas saisko täältä asiallisia vastauksia. 
Eli oon tehny täytekakun alusta loppuun ihan itse tasan kaksi kertaa, viime vuonna "harjoituskappaleen" isänpäiväksi ja sitten lapsen 1-vuotis -synttäreille. Se onnistui ihan hyvin, oli hyvin "pelkistetty" kakku eli täytteenä ihan vaan vadelmahilloa ja kerma-rahkaa, kuorrutus kerma-rahkalla ja päällä koristeena oli muistaakseni säilykepersikoita ja oisko ollu jotain nomparelleja tms. Kostutuksen tein muistaakseni mehukatin päärynämehulla.
Koska ensimmäinen täytekakkuni onnistui ihan hyvin, haluaisin kokeilla sellaisen tehdä tänä vuonnakin. Haluaisin kuitenkin vähän erilaisen kuin viime vuonna. Pohjan ajattelin tehdä samanlaisen peruspohjan eli kananmunia, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Kostutuksen ajattelin hoitaa myöskin samoin kuin viime vuonna eli mehukatin päärynämehulla, toimi hyvin viimeksi. Lapsi rakastaa nalleja, joten hommasin tuollaisen nallen pään muotoisen vuoan ja ajattelin koittaa leipoa pohjan siihen.
Kertokaa hyviä vinkkejä mitä kakkuun voisi laittaa täytteeksi! Kerma-rahkaa aion käyttää tälläkin kertaa, koska se oli mielestäni hyvä. Eli siis kuohukermaa, maitorahkaa, sokeria ja vaniliinisokeria. Onko joku käyttänyt kerma-rahkan seassa marianne crushia? Muistan syöneeni kerran täytekakkua jossa oli käytetty sitä kerman seassa ja se oli tosi hyvää. Mutta jos laittaisin sitä, niin paljonkohan sitä pitäisi laittaa kerma-rahkan sekaan? Ja tarvitseeko silloin ollenkaan sokeria/vaniliinisokeria tai tarviiko niitä vähemmän? Entäs kannattaisiko sitä mariannea laittaa vain kuorrutukseen vai myös täytteeseen kakun väliin? Ja mikä olisi hyvä keino saada kerma-rahkasta ruskea (että olisi enemmän nallen värinen)?
Ja sitten toinen asia, mitä mietin, on että jos käyttäisin tuota marianne crushia niin mitä muuta voisin laittaa täytteeksi. Pitääkö silloin unohtaa hedelmät ja hillot, eivät ehkä sovi samaan vai sopivatko? Koristelun ajattelin hoitaa joillain karkeilla tms, siis jotenkin tähän tyyliin kuin näissä:
http://www.kinuskikissa.fi/23060/
http://kotimami.vuodatus.net/lue/2006/04/nallekakku
Mahdollisimman yksinkertaisesti, koska en tosiaan ole tässä mikään mestari vaikka muuten onkin tullut leivottua kaikenlaista. Kakun ei tarvitse olla kovin iso eikä ylihienokaan, koska lapsi on vielä kotihoidossa eli kavereina lähinnä vielä serkut ja naapurin lapsi ja osa sukulaisistakin asuu sen verran kaukana että synttärit on vielä aika pienimuotoiset.
kuitenkin haluaisin siitä hyvänmakuisen ja suunnilleen nallea muistuttavan.
Kertokaas siis kokeneemmat vinkkejä miten onnistuisin!
Eli oon tehny täytekakun alusta loppuun ihan itse tasan kaksi kertaa, viime vuonna "harjoituskappaleen" isänpäiväksi ja sitten lapsen 1-vuotis -synttäreille. Se onnistui ihan hyvin, oli hyvin "pelkistetty" kakku eli täytteenä ihan vaan vadelmahilloa ja kerma-rahkaa, kuorrutus kerma-rahkalla ja päällä koristeena oli muistaakseni säilykepersikoita ja oisko ollu jotain nomparelleja tms. Kostutuksen tein muistaakseni mehukatin päärynämehulla.
Koska ensimmäinen täytekakkuni onnistui ihan hyvin, haluaisin kokeilla sellaisen tehdä tänä vuonnakin. Haluaisin kuitenkin vähän erilaisen kuin viime vuonna. Pohjan ajattelin tehdä samanlaisen peruspohjan eli kananmunia, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Kostutuksen ajattelin hoitaa myöskin samoin kuin viime vuonna eli mehukatin päärynämehulla, toimi hyvin viimeksi. Lapsi rakastaa nalleja, joten hommasin tuollaisen nallen pään muotoisen vuoan ja ajattelin koittaa leipoa pohjan siihen.
Kertokaa hyviä vinkkejä mitä kakkuun voisi laittaa täytteeksi! Kerma-rahkaa aion käyttää tälläkin kertaa, koska se oli mielestäni hyvä. Eli siis kuohukermaa, maitorahkaa, sokeria ja vaniliinisokeria. Onko joku käyttänyt kerma-rahkan seassa marianne crushia? Muistan syöneeni kerran täytekakkua jossa oli käytetty sitä kerman seassa ja se oli tosi hyvää. Mutta jos laittaisin sitä, niin paljonkohan sitä pitäisi laittaa kerma-rahkan sekaan? Ja tarvitseeko silloin ollenkaan sokeria/vaniliinisokeria tai tarviiko niitä vähemmän? Entäs kannattaisiko sitä mariannea laittaa vain kuorrutukseen vai myös täytteeseen kakun väliin? Ja mikä olisi hyvä keino saada kerma-rahkasta ruskea (että olisi enemmän nallen värinen)?
Ja sitten toinen asia, mitä mietin, on että jos käyttäisin tuota marianne crushia niin mitä muuta voisin laittaa täytteeksi. Pitääkö silloin unohtaa hedelmät ja hillot, eivät ehkä sovi samaan vai sopivatko? Koristelun ajattelin hoitaa joillain karkeilla tms, siis jotenkin tähän tyyliin kuin näissä:
http://www.kinuskikissa.fi/23060/
http://kotimami.vuodatus.net/lue/2006/04/nallekakku
Mahdollisimman yksinkertaisesti, koska en tosiaan ole tässä mikään mestari vaikka muuten onkin tullut leivottua kaikenlaista. Kakun ei tarvitse olla kovin iso eikä ylihienokaan, koska lapsi on vielä kotihoidossa eli kavereina lähinnä vielä serkut ja naapurin lapsi ja osa sukulaisistakin asuu sen verran kaukana että synttärit on vielä aika pienimuotoiset.