Alkaa olla ihan pöyristyttävää, millaista tutkimusta tehdään, ja miten kritiikittömästi näitä uutisoidaan. Oli siis tutkittu isoa otosta ihmisiä, hyvä. Kolesterolitasot ovat nousseet, ok. Sen verran voidaan tämän tutkimuksen perusteella sanoa, siinä kaikki. Tutkimus kun oli toteutettu niin, ettei syistä tai seurauksista voi sanoa mitään, koska ei edes tiedetty, kuinka moni tutkimukseen osallistuvista karppaa ja kuinka moni ei. Ja karppaa siis niin, että on selvästi vähentänyt hiilareita ravinnostaan ja käyttää rasvoina pähkinöitä, siemeniä, kylmäpuristettua oliiviöljyä, kalaa, neitsytkookosrasvaa, normaalirasvaisia maitotuotteita ja sitä voita, hui. Pelkkä voin lisääminen hiilaripainoitteiseen ruokavalioon ei ole karppaamista, kuten Puska ja THL luulee.
Siitä kun ei ole enää nykytieteen valossa todisteita, että kolesteroli olisi syypää sv-sairauksien syntyyn, sen myönsi Puska itsekin suorassa TV-lähetyksesssä, että ei heidän tutkimus sitä todistanut. Perimmäinen syy sv-sairauksiin on hiilareissa ja niiden myötä erittyvässä insuliinissa. Tässäkin tutkimuksessa olisi voinut ottaa huomioon se, että miten hiilarien kokonaiskulutus on räjähtänyt käsiin suomalaisten keskuudessa. Tärkkelyssiirappia kuluu enemmän kuin koskaan, samoin limsoja ja karkkia. Tässä on se syy, jos ja kun sv-sairaudet ja diabetes lisääntyvät tulevaisuudessa.
Moni maa menee jo edellä näissä asioissa, mutta Suomessa liian monen ihmisen arvovalta on kyseessä ja siksi jatketaan ruoka- ja lääketeollisuuden etuja ajavien mantrojen hokemista.